Premie overlijdensrisicoverzekering steeds lager! Heb jij het al gemerkt?

Overlijdensrisicoverzekeringen keren uit aan de begunstigde(n) op het moment dat één van de verzekerden tijdens de looptijd komt te overlijden. Deze producten worden regelmatig gesloten in combinatie met een hypotheek ter aflossing, gedeeltelijk of volledig, van de hypotheekschuld bij overlijden van (één van) de partners. Het zijn echter ook de verzekeringen waar ongemerkt teveel premie voor betaald wordt en van oversluiten naar gunstigere dekkingen en tarieven nog te weinig sprake is. Zonde! Lees hieronder onze aandachtspunten waarom Rebels in Finance het belangrijk vindt dat je jouw overlijdensrisicoverzekering erbij pakt.

1. Premies zijn sterk gedaald!

Het financiële nieuws staat er bol van; de premies van overlijdensrisicoverzekering dalen al jaren! En nog steeds betalen velen duizenden verzekerden onnodig teveel premie. Eén van de belangrijkste oorzaken voor deze premiedaling is de structureel stijgende levensverwachting. We worden ouder en de kans dat de verzekeringsmaatschappij moet uitkeren binnen de looptijd van deze verzekeringen is sterk gedaald. Kortom, een lagere risico op uitkering zorgt ervoor dat deze maatschappijen hun premies kunnen verlagen!

2. Geldt voor iedereen, ook bij hogere leeftijden

Nog steeds heerst een onjuiste aanname dat het premievoordeel enkel geldt voor de jongere generatie. Echter, aangezien het premieniveau in de gehele markt is gedaald, betekent dat het ook voor verzekerden met een hogere leeftijd eerder regelmaat dan uitzondering is om een lagere premie te gaan betalen.

3. Let op de gezondheidsverklaring

Uiteraard zal er bij de aanvraag van een nieuwe gunstigere overlijdensrisicoverzekering altijd sprake zijn van een acceptatieproces inclusief (digitale) gezondheidsverklaring. Afhankelijk van de uitkomst hiervan wordt een definitief premievoorstel uitgebracht. Kortom, je hebt vooraf zekerheid of oversluiten ook écht interessant is en je kunt bij een negatieve beoordeling dan ook alsnog besluiten toch te blijven zitten waar je zit..

4. Verpanding? Geen probleem maar wel even opletten!

Wil je jouw overlijdensrisicoverzekering oversluiten? Houd dan ook rekening met de zogenaamd verpanding die van kracht kan zijn in verband met jouw hypotheek. In dat geval moeten namelijk de juiste hypotheekgegevens ook bij de nieuwe maatschappij terecht komen en de verzekeringsgegevens bij de hypotheekbank. Even opletten maar niet meer dan dat dus.

5. Sluit niet klakkeloos 1 op 1 over!

En, als je dan toch aan de slag gaat met deze verzekering, check dan ook meteen even of de dekking die je jaren geleden gekozen hebt, nog steeds past. Nog te vaak zien we bij Rebels in Finance verzekeringen langskomen waarbij het verzekerd bedrag veel te hoog is of niet mee loopt met de aflossingen op de hypotheek. Over- en onderdekking met als gevolg een onjuiste premie zijn daardoor namelijk eerder regelmaat dan uitzondering.

6. Geen verrassing, toch?

Eigenlijk zou de inhoud van dit artikel jou niet mogen verrassen. Zeker als de premie structureel en aanzienlijk daalt is het niet vreemd dat een financieel adviseur of verzekeringsmaatschappij je hierop attendeert tijdens een periodiek onderhoudsgesprek. Dit geldt helemaal voor de partijen die bovendien maandelijks of jaarlijkse servicekosten in rekening brengen voor ‘beheer en onderhoud’ op deze verzekeringen. Helaas is dit gek genoeg lang niet altijd het geval! Hoewel het niet per definitie zorgt voor een dekkingsprobleem zijn de marktontwikkelingen wat ons betreft wel degelijk teken dat het tijd voor een evaluatie en mogelijk actievoorstel.

Kortom…..

Hoewel deze verzekering lang niet altijd bovenaan het periodieke evaluatielijstje staat is het toch raadzaam ook eens deze verzekering ‘onder de loep’ te nemen. Bij Rebels in Finance bekijken we altijd jouw huidige financiële situatie en de daarbij best passende overlijdensrisicodekking. Hiermee zorgen we dat je weet waar je aan toe bent en bij oversluiten duidelijk is wat het voordeel voor jou is. Ohja, uiteraard matchen we de lopende overlijdensrisico dan ook even met jouw lopende hypotheek als hier sprake van is. Dan klopt de verpandingsconstructie ook meteen weer en weet je waarvoor je die lagere premie maandelijks gaat betalen.

Meer informatie en weten wat Rebels in Finance voor jou kan betekenen?
Bel of stuur even een Whatsapp naar 06-50617561!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Roger Hagen

WONINGKOPERS MOETEN STEEDS SNELLER KNOOP DOORHAKKEN

Woningzoekers hebben nog niet eerder zo weinig tijd gehad om te beslissen. In het tweede kwartaal van dit jaar stonden woningen gemiddeld slechts zes weken te koop voordat ze werden verkocht. Dat blijkt uit de twaalf regiorapportages ‘Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2019’ die vastgoedonderzoeksbureau Dynamis vandaag heeft gepubliceerd. Vooral buiten de grote steden worden woningen steeds sneller verkocht.

Lees meer
Roger Hagen

Adviseurs wijzen lang niet altijd op scenario scheiden bij woningaankoop

Tachtig procent van de gescheiden Nederlanders hield geen rekening met de mogelijkheid van een scheiding of relatiebeëindiging bij het afsluiten van een hypotheek. Het komt vaak voor dat de adviseur niet op het scenario scheiden wijst bij aankoop van een woning. Dit blijkt uit onderzoek van Munt Hypotheken in samenwerking met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) onder ruim 1000 gescheiden Nederlanders die ten tijden van hun scheiding woonachtig waren in een koopwoning.

Lees meer
Roger Hagen

Top vijf autoschades – Lakschade vaak stilgehouden

Twee op de drie Nederlanders hebben weleens schade veroorzaakt aan een andere auto, meldt Allsecur na onderzoek. Maar schade aan andermans auto wordt niet altijd eerlijk gemeld: de helft vindt een krasje geen reden om een briefje achter de ruitenwisser te steken.

Lees meer