Visual Energieleveranciers

Hoe werkt de energiemarkt en waarom betaal jij teveel?

In het afgelopen half jaar zijn de energietarieven door een groot deel van de leveranciers verlaagd. Dit betekent automatisch een financieel voordeel voor de klant, of toch niet?

De energiemarkt
De marketing in de energiemarkt focust zich op de acquisitie van nieuwe klanten. In het kort betekent dit extra kortingen in de vorm van welkomstpremies voor nieuwe klanten waar een bestaande klant geen recht op heeft. Deze premies kunnen oplopen tot meer dan €200,-. Niet of niet tijdig overstappen betekent dus onnodig hogere energiekosten. Welkomstpremies worden door bijna alle energiemaatschappijen verstrekt en zijn vaak gebaseerd op een jaarcontract.

Of je als klant direct voordeel hebt bij de huidige tariefontwikkeling is geheel afhankelijk van het soort energiecontract dat je afgesloten hebt.

1. Meerjarige contracten
In de energiemarkt wordt er gebruikgemaakt van contractduren variërend van één tot vijf jaar. Gedurende deze contractduur worden de tarieven dus ‘vastgezet’. Of een langere contractduur uiteindelijk voordelig is voor de klant valt te betwijfelen en is uiteraard sterk afhankelijk van de ontwikkeling van de energietarieven. Zeker als deze, zoals op dit moment het geval is, in de tussentijd dalen.

Daarnaast is het een onterechte aanname dat er hoge kortingen gegeven worden op de tarieven bij het afsluiten van langere termijncontracten. Sterker nog, op basis van een aantal berekeningen dat Rebels in Finance uitgevoerd heeft, blijkt dat de tarieven vaker juist hoger zijn dan bij de éénjarige contracten.

2. Variabel of vast energietarief
Behalve de contractduur kun je als klant ook kiezen tussen variabele of vaste energietarieven. Variabele tarieven worden tweemaal per jaar, vaak op 1 januari en 1 juli, aangepast conform de dan geldende tarieven. Het is dus voor een klant afwachten wat de gemiddelde energiekosten voor dat jaar zullen gaan zijn aangezien deze met het marktniveau meebewegen. Vaste tarieven liggen gedurende de gekozen contractduur vast. Op basis van onze berekeningen zijn de vaste tarieven lager dan de variabele. De belangrijkste verklaring hiervoor lijkt een groter aantal aanbieders en producten met vaste tarieven, oftewel: meer concurrentie.

Wat veel mensen ook niet weten is dat elk tarief na verloop van een contractperiode automatisch omgezet wordt in een, doorgaans veel ongunstiger, variabel tarief. Niets doen kost dus sowieso onnodig extra geld.

Overstappen!
Naast het inhoudelijke contract kun je bovendien financieel profiteren door structureel en tijdig over te stappen naar een andere energieaanbieder.

Als je over wilt stappen van energiemaatschappij moet je rekening houden met een aanvraagproces dat vier tot zes weken in beslag neemt. Dit betekent dus dat je er goed aan doet om een nieuwe aanvraag zo’n twee maanden voor de afloop van je oude contract in gang te zetten. Zo ben je in ieder geval op tijd en zit je niet onnodig langer vast aan een oud tarief.

Ten slotte is het verstandig altijd goed te kijken naar je meest recente verbruik. Eigenlijk is het altijd zo dat de maatschappijen uitgaan van een veel hoger geschat verbruik in de definitieve overeenkomst. Hierbij gaan ze uit van data van de netbeheerder, maar die is niet accuraat op huishoudniveau. Hoewel dit principe niet verkeerd is, blijkt uit onze ervaring dat deze data lang niet altijd hout snijdt zoals bijvoorbeeld bij nieuwbouwwoningen, of woningen waar energiebesparende zaken aan toegevoegd zijn, zoals dubbel glas. Dit resulteert dan in een (onnodig) hoger termijnbedrag. Wil je liever je maandlasten beperken in plaats van een grote teruggave op je jaarafrekening? Dan is het verstandig om in de eerste leveringsmaand contact te hebben met je nieuwe energieleverancier om je geschatte verbruik en termijnbedrag te corrigeren op basis van jouw eigen verwachting.

Zakelijke klant?
Uiteraard bestaan er in de energiemarkt zakelijke producten. Echter, deze producten zijn, hoe bijzonder ook, lang niet altijd de meest interessante optie voor de zakelijk gebruiker. Sterker nog, de energietarieven kunnen zomaar € 150,- hoger liggen dan bij eenzelfde afname op een particulier contract. De crux is wederom marketing. Pas vanaf een bepaalde, hoge energie-afname kan een zakelijke overeenkomst financieel interessanter zijn. Als zakelijk gebruiker ben je in ieder geval nooit verplicht om een zakelijk product af te nemen. En de btw-informatie, die staat vaak ook op de nota van een particulier product.

Onze tip is om als ondernemer kritisch te kijken naar je verwachte verbruik en om bij verschillende energieaanbieders offertes op te vragen of zelf online te berekenen. Uiteraard geldt voor de zakelijke klant hetzelfde als voor de particulier: éénjarige contracten met vaste tarieven én jaarlijks overstappen levert extra geld in de portemonnee op, vaak minimaal €300 ,-.

Rebels in Finance
De huidige werking van de energiemarkt maakt dat het voor zowel particulieren als zakelijke klanten, een lucratieve exercitie is om jaarlijks op zoek te gaan naar de meest gunstige voorwaarden en tarieven. Rebels in Finance verzorgt dergelijke overstappen voor klanten die onvoldoende tijd en/of kennis hebben en neemt meteen je schadeverzekeringen mee. Ook niet onbelangrijk: Rebels in Finance garandeert je dat je nooit onder- of oververzekerd zult zijn. Zo weet je dus zeker dat je zelf niets meer in de gaten hoeft te houden. Heb je interesse? Stuur ons dan een Whatsapp of vul het contactformulier in.

Meer lezen? Lees hier ook onze handvatten bij de keuze voor een passende (elektrische) fietsverzekering.